به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، نامزدهای نهایی جایزه بیلی گیفورد اعلام شد و شش اثر از سراسر دنیا به این فهرست راه یافتند تا برای دریافت جایزه پنجاه هزار پوندی با هم به رقابت بپردازند.
زنان نقش پررنگی در فهرست نامزدهای نهایی جایزه امسال بیلی گیفورد دارند. پنج نویسنده از شش اثر حاضر در فهرست نهایی توسط زنان به نگارش درآمده است. این در حالی است که بیشتر نویسندگان آثار غیرداستانی مردان هستند.
آزاده معاونی، نویسنده و خبرنگار ایرانی-آمریکایی نیز در فهرست نهایی جایزه بیلی گیفورد حضور دارد و یکی از بختهای دریافت جایزه بیلی گیفورد ۲۰۱۹ است. «مهمان خانه بیوههای جوان» درباره زنانی است که تصمیم گرفتهاند به گروه داعش بپیوندند. معاونی قبلاً خبرنگار مجله تایم بود و در حال حاضر در لسانجلس تایمز مشغول به فعالیت است.
ویلیام فیور تنها نویسنده مرد حاضر در فهرست نهایی است که با «زندگی لوسیان فروید: جوانی» باید با نویسندگان خانم حاضر در فهرست نهایی رقابت کند. هفت نویسنده زن و پنج نویسنده مرد در فهرست اولیه جایزه امسال حضور داشتند.
نامزدهای نهایی جایزه بیلی گیفورد ۲۰۱۹ به شرح زیر است:
«مائوئیسم: تاریخچه جهانی» نوشته جولیا لاول
«ساعات خشم: قتل، کلاهبرداری، و آخرین دادگاه هارپر لی» نوشته کیسی سِپ
«زندگی لوسیان فروید: جوانی» نوشته ویلیام فیور
«بر روی کلیسای شن» نوشته لورا کامینگ
«مهمان خانه بیوههای جوان» نوشته آزاده معاونی
«پنج: زندگی ناگفته زنانی که توسط جک ریپر به قتل رسیدند» نوشته هالی روبنهولد
استیگ آبل، ویراستار بخش ادبی مجله تایم و رئیس هیئت داوران این دوره از جایزه بیلی گیفورد گفت: «انتخاب نامزدهای نهایی روندی سخت و پر از چالش و بحثهای هیجانانگیز بود. چندین بار تصمیممان را عوض کردیم اما در نهایت توافق کردیم و حالا فهرست نهایی جذابی داریم که سطح وسیعی از دنیا را پوشش میدهد. برنده این رقابت راه سختی برای شکست دادن رقبایش دارد. »
جایزه ادبی «بیلی گیفورد» پیش از این با نام جایزه «ساموئل جانسون»، نویسنده انگلیسی قرن هجدهم شناخته میشد که آثار مهمی در زمینه غیرداستانی، از جمله زندگینامه نویسندگان بزرگ انگلستان را در کارنامه خود دارد. این جایزه هر ساله به بهترین اثر غیرداستانی به زبان انگلیسی اهدا میشود.
جایزه بهترین کتاب غیرداستانی «بیلی گیفورد» در سال ۲۰۱۶ به کتاب «خیابان شرقی غربی» نوشته «فیلیپ سَندز» و در سال ۲۰۱۷ به کتاب «چگونه از طاعون جان سالم به در ببریم» نوشته دیوید فرانس، و در سال ۲۰۱۸ به «چرنوبیل: تاریخچه یک تراژدی» نوشته سرهی پلاخی اهدا شد.
برنده اصلی جایزه «بیلی گیفورد» در سالهای گذشته هدیه ۳۰ هزار پوندی دریافت میکرد و به هر کدام از نامزدهای حاضر در فهرست نهایی نیز ۱۰۰۰ پوند تقدیم میشد اما قرار است امسال به برنده جایزه ۵۰ هزار پوندی اهدا شود. برنده جایزه بیلی گیفورد ۲۰۱۹ در تاریخ نوزدهم نوامبر اعلام میشود.
نظر شما